Pénzcentrum • 2017. július 16. 15:02
A Margitszigeten a Palatinus mellett nyitotta meg új strandbüféjét az ország egyik legismertebb szakácsa, Bíró Lajos. A Pénzcentrum csapata is megkóstolta a profi séf strandkajáit. Itt vannak a tapasztalataink.
A nyári szezon a strandok forgalmát is felfuttatja, nem is csoda, hogy a Palatinus mellett nyitotta meg új, luxus-strandbüféjét az ország egyik legismertebb szakácsa, Bíró Lajos. Már korábban is volt rá példa, hogy kalandozásokba kezdett a sztárséf, a Belvárosi Piachoz hasonló rendszerben étkezhetünk az új helyen, a Laza Palában is. Elmentünk és kipróbáltuk a helyet.
Bevált recepten ne változtass!
A Hold utcai piacon az igazi zászlóshajó a rántott hús, itt viszont három féle alaphúsból is válogathatunk. Az itt kapható rántott hús eléggé hasonló a Belvárosi Piacon kaphatóhoz, viszont az ott megszokott burgonyasaláta helyett egy házi majonézes kenyeret kapunk köretnek. Persze kiegészítésként kérhetünk burgonyasalátát, ha hasonló ízekre vágyunk, mint a belvárosban. A rántott húsért egyébként 2100 forintot kérnek, nekünk rájött még a burgonyasaláta is, ami további 500 forintba került.
A magyar strandok egyik kedvenc étele (a lángos mellet) a sült kolbász, nem csoda, hogy a Laza Palában is ehetünk egy szálat, mustárral, kenyérrel. Ez eddig nem is lenne különleges, azonban a kenyérre egy olyan dinsztelt mustáros hagymasalátát tálalnak, amelyhez hasonlót alighanem kevés balatoni büfés kínálatában találunk meg.
Az adag egyébként hatalmas, a rántott húshoz hasonlóan nyugodtan elfelezhetjük ezt is, jó eséllyel akkor sem maradunk éhen. Ami miatt azonban nem voltunk felhőtlenül boldogok, hogy a kolbász egészen zsírosra volt hagyva, mi jobban kedveljük a kevésbé zsíros, valamivel hosszabban sütött változatot, persze így valószínűleg az omlós állagából is veszít a hús. A kolbászért 1700 forintot fizettünk.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
A harmadik lehetőség a fél grillcsirke volt, amit ezúttal nem próbáltunk ki, azonban ha hasonlóan ízletes, akkor jó eséllyel ebben sem csalódunk majd. Emellett kuriózum a parizeres kenyér, amiért majdnem egy ezrest kell kifizetni. Ez elsőre igen borsosnak tűnhet, azonban az ételt jó minőségű rozskenyeren és közel ujjnyi vastag, szinte teljesen húsból készült párizsival adják.
Gluténérzékenyek kerüljenek!
Az étkezde egyik nagy előnye, hogy bár egy strandbüféről van szó, mégis lehetséges a kártyás fizetés. Ha pedig negatívumot kell említeni, akkor a gluténérzékenyeknek rossz hír, hogy a büfében nem tudják garantálni a mentes ételeket, így ők nem tudják megkóstolni a finom falatokat. Ráadásul, ha valaki a kikért hatalmas adagot éppen nem tudja magába tömni, akkor az elviteles dobozért plusz kétszáz forintot kell fizetnie.