Vajon tényleg jobb minden, ami bió?

Pénzcentrum2016. december 12. 09:31

Az élelmiszeripar egyik leghatásosabb reklámfogása manapság a bio- jelző. Pedig könnyen előfordulhat, hogy a bioélelmiszer egészségtelen, és környezetkárósítóbb, mint a szokványos termékek - írja a Magyar Nemzet.


Az egyik legfontosabb érv a bio- mezőgazdaság mellett, hogy óvja a környezetet, nem teszi tönkre a természetet. Ennek ellenére már több tanulmány is bizonyította, hogy több kárt okoz a biogazdálkodás a környezetben, mintha permeteznék.

Ráadásul arra sincsen bizonyíték, hogy a bio- termékek egészségesebbek lennének. Táplálkozástani Kutatóközpont munkatársai például összehasonlították a biogazdálkodásból és a konvencionális forrásból származó búza tápanyagtartalmát, és azt találták, hogy gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek egymástól.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, bio,