Húsvéti sonka: inkább drágább legyen, de hagyományos

Pénzcentrum2016. március 25. 08:30

A kissé drágább, de hagyományos füstölt sonkákat keresik a vásárlók - írja a Népszabadság.

Az éves sonkamennyiség 20-25 százaléka húsvétkor kel el, a füstölt húsárunak pedig több mint a fele. Míg a korábbi években főképpen az olcsóbb, gyorspácolt tarjából, lapockából készült termékek voltak a kelendőek, addig az utóbbi években egyre inkább a hagyományos füstölésű parasztsonka, füstölt tarja és füstölt csülök fogy. Ugyanakkor a pácolt termékek forgalma sem esett vissza.

Bár a minőségi áru aránya nő, a piac java részét, 65-70 százalékát ma is az olcsóbb pácolt termékek adják.

Az árak között nagy különbségek vannak: a legolcsóbb termékek már kilónként 850 forintért kaphatóak, de akad olyan sonka is, ami kilónként tízezer forintot kóstál. Az olcsóbb kötözött sonka egy-kétezer forint, a drágább két-háromezer, míg a hagyományos sonkák kicsivel drágábban érhetők el.

Loading...
Címkék:
vásárlás, húsvét, sonka, minőség,