Magyar Nemzet • 2016. január 19. 09:00
Hiába vagyunk libamáj-nagyhatalom, a jelentős export miatt gyakran hiány van belőle itthon. Ha libamájat szeretnénk venni, érdemes nagyon résen lennünk, ugyanis nem mindegy, mit és mennyiért veszünk - írja a Magyar Nemzet.
- mondta a lapnak Nagy István, a Vezér-Hús Baromfi Kft. ügyvezetője.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arról tájékoztatott, hogy mindennapi felhasználás során pusztán ránézésre, szabad szemmel és tapintással rendkívül nehéz megállapítani a csalást, gyakran még a sokat tapasztalt szakácsokat is megtéveszti az ilyen jellegű hamisítás. Ha kacsamájat hoznak forgalomba libamájként, érzékszervi vizsgálatokkal a hatósági szakemberek sem tudják egyértelműen azonosítani a terméket, ezért alkalmaznak fajazonossági DNS-vizsgálatot.