Pénzcentrum • 2016. január 14. 09:31
Jövőre több kenyérfajta összetétele megváltozhat, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és pékárukra vonatkozó részének módosítását. Emiatt azonban nem várható a kenyér árának emelkedése - írja a Metropol.
A javaslat pontosítja a már korábban szabályozott termékekre vonatkozó előírásokat, és meghatározza az újabb, eddig nem szabályozott kenyértípusok összetételét. Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára szerint a változás miatt nem várható a kenyér árának emelkedése, a cél az, hogy jobb minőségű kenyerek készüljenek, egységes előírások szerint.
KATTINTS! Ha ilyen lesz a kenyér, a kutyának sem kell majd?!
Igaz azonban, hogy például a rozsliszt drágább a búzalisztnél, de nem sokkal és ezek a típusok csak kis szeletét jelentik a hazai kenyérfogyasztásnak. A szakmai titkár hozzátette, tervezet célja, hogy az egyoldalú fehérkenyér-fogyasztás eltolódjon az egészségesebb, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagabb, rozs-, tönkölybúza- és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek felé.