Magyar Nemzet • 2015. április 15. 08:31
Zöldség, gyümölcs, tartós tej, kávé, csomagolt kenyér, italáru és egyéb alapvető élelmiszerek bukkanhatnak fel a szezonális éttermek, vízparti büfék, üdülőkörzetekben lévő vendéglátóhelyek kínálatában a hagyományosan május elején induló strandszezonban - írja a Magyar Nemzet.
Bár az éttermeket és a szálláshelyeket nem érinti a kiskereskedelemre vonatkozó nyitvatartási korlátozás, a várakozások szerint főként a turisztikailag látogatottabb területeken rájuk is hatással lesz az új előírás.
A lapnak nyilatkozó vendéglátósok többsége úgy vélekedett, akár nyerhetnek is a rendelkezésen, noha akadnak, akik attól tartanak, a külföldi turisták és a belföldi vendégek közül is lesz, aki emiatt országhatárainkon kívüli úti célt választ magának.