Pénzcentrum • 2014. március 12. 11:07
A Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha étterem is megkapta a gasztro-világ egyik legnagyobb elismerését.
Immár három Michelin-csillagos étterem van Magyarországon. A Világevő blog szerdai bejegyzése szerint a Borkonyha is megkapta a rangos elismerést. A Dining Guide szakportál arról számol be, hogy a Michelin-szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez.
Korábban két budapesti étterem, a Costes, majd az Onyx kapta meg a gasztro-világ egyik legnagyobb díjának számító Michelin-csillagot.
Melyek a legjobb magyar éttermek? Itt a friss toplista - KATTINTS!
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
A Borkonyha honlapján az étteremről alapítói azt írják, a hely nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működését egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzelik el. A Borkonyha alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látják.
Konyhájuk friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül. A chef Sárközi Ákos konyhafilozófiája szerint szeretne egy ízekben gazdag, "szabad stílusú" konyhát vinni. Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretne meríteni, de szívesen nyúl más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk.