Újdonság a Facebooktól (fizetni kell érte)

MTI2012. október 4. 16:32

Több ország felhasználói után az amerikaiak is kipróbálhatják a Facebook új, fizetős szolgáltatását, amely csekély összeg ellenében kiemelt helyen jeleníti meg a kiválasztott bejegyzéseket az ismerősök napi hírei között.

A "kiemelt bejegyzések felhasználóknak" elnevezésű szolgáltatás, amelyet a közösségi portál új-zélandi tagjai tesztelhettek elsőként idén májusban, szerdától vált elérhetővé néhány amerikai felhasználó számára. A szolgáltatás révén a tagok biztosítani tudják, hogy az általuk megosztott fényképek és kommentek - bizonyos ideig - kiemelt helyet kapjanak az ismerőseik napi hírfolyamában.

"Amikor valaki kiemeltet egy bejegyzést, legyen az esküvői fotó, garázsvásár vagy egyéb fontos hír, akkor az előrébb ugrik a hírek között, így a barátok és az előfizetők is nagyobb valószínűséggel fogják látni" - olvasható a Facebook hivatalos közleményében.

A cég egyelőre nem döntött az új szolgáltatás áráról. Az amerikai felhasználók jelenleg hét dollár (1500 forint) ellenében élhetnek a nagyobb láthatóságot biztosító lehetőséggel.

A kiemelt bejegyzések a Facebook mobil verzióján is elérhetőek lesznek. A vállalat jelezte, hogy Új-Zélandot követően már húsz másik országban is tesztelte a szolgáltatást, amellyel ugyancsak - az egyelőre döntően a hirdetésekre támaszkodó - bevételgyarapítás új módjait keresi.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A cég a múlt héten indította útjára egy másik szolgáltatását: az egyelőre csupán korlátozott számú amerikai felhasználó által élvezhető Facebook Gifts ötleteket ad a közösségi háló tagjainak ismerőseik megajándékozására, és rögtön el is juttatja hozzájuk a kiválasztott terméket. A szolgáltatás révén a cég nagyobb szerepet akar játszani az internetes kereskedelemben.

A Facebook közösségi szolgáltatása továbbra is ingyenes marad - húzta alá Jonathan Thaw, a cég szóvivője.

Címkék: