2 milliárd felett az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum2012. március 24. 12:23

Minden idők nyolcadik legnagyobb Ötöslottó-főnyereménye találhat ma este gazdára. Ezen a héten a tét 2 060 millió forint.

Friss! Az Ötöslottó 12. heti nyerőszámai
Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
5, 44, 63, 73, 83

Kattints ide és nézd meg, elvitte-e valaki a főnyereményt!


A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta: az Ötöslottó alapjátékok száma a várható főnyeremény halmozódásával jellemzően nő. Az átlagos heti játékszám körülbelül 3,5 millió, az elmúlt héten pedig több mint 5 millió alapjátékkal próbáltak szerencsét a játékosok. A legtöbb alapjátékot, több mint 14 millió darabot 2003 novemberében küldték be. Akciók (például különsorsolások) idején a szám tovább nő.

Ezen a héten a várható főnyeremény 2 060 millió forint, a rekorder Ötöslottó nyeremények sorában ez a 8. helyet foglalná el (egyetlen telitalálatos szelvény esetében).


Minden idők legnagyobb Ötöslottó főnyereménye, 5 092 890 758 forint 2003 novemberében talált gazdára. A tavalyi évben egyébként a jelenlegi nyereményhez hasonló összeget két alkalommal is nyertek az Ötöslottón: novemberben 1 milliárd 935 millió, júniusban 1 milliárd 934 millió forintot.

Meddig halmozódhat?

A Szerencsejáték Zrt. 1991-ben vezette be a halmozódást. A nyeremény maximum egy éven át halmozódhat (egyébként minden nyerőosztály, tehát a 4, 3 és 2 találatos is halmozódhat, a gyakorlatban azonban ez inkább az öttalálatos nyerőosztályra jellemző).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Amennyiben a halmozódás kezdő időpontjától számított 1 éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér, a halmozott nyeremény pedig felosztásra kerül.

Az Ötöslottó esetében az eddigi leghosszabb halmozódás 38 hét volt. Az eddigi utolsó telitalálat 2011. november 19-én született, és közel kétmilliárd forintot ért. A jelenlegi várható főnyeremény 18 hetes halmozódás után gyűlt össze.

Címkék: