Pénzcentrum • 2012. január 16. 08:34
Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több lépcsőben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.
A drágulás érinti majd a pulykából készült árukat is, és termékenként eltérő lesz, így a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, míg az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot.
A költségek növekedése mellett az élénk exportkereslet miatt járó szűkösebb árualap indokolja a drágulást, és mivel a sertéshúsoknál drasztikusabb áremelés lehet, ezért mostanság nem várható, hogy az legyen a helyettesítő termék - közölte az elnök.
Bárány László szerint épp ezért van jó esélye a termelőknek és a feldolgozóknak arra, hogy áremelési szándékaikat elismertessék a kiskereskedelemmel is.