Átverés: na így ad többet a Penny

Magyar Nemzet2011. március 18. 09:32

"2011 a Penny Market éve, még többet kap a pénzéért" - olvasható a hangzatos reklámszöveg az akciós kiadvány címoldalán. Úgy tűnik azonban, hogy az áruházlánc nem tartja be ígéretét. Egy próbavásárlás során kiderült ugyanis hogy a vásárlók nemhogy többet, éppenséggel kevesebbet kapnak a pénzükért - írja a Magyar Nemzet.

Egy telefonos vásárlói panasz hatásárra kezdett nyomozásba a Magyar Termék Nonprofit Kft. Kecskeméti Attila, a társaság ügyvezetőjének elmondása szerint a panaszos az áruházlánc Wippy fantázianevű, százas csomagolású termékét kritizálta, mondván abban nincs annyi zsebkendő, mint amennyi a csomagoláson fel van tüntetve és az elvárható lenne.

Éppen ezért próbavásárlásra indultak az ellenőrök március 11-én és hat csomagot vásároltak a termékből, hogy kiderítsék, egyedi esetről van e szó. A vizsgálat szerint azonban egyetlen csomagban sem érte el a százat a zsebkendők száma, sőt hatból öt esetben az eltérés két százaléknál jóval nagyobb volt (89, 89, 90, 91, 95 db).

Kecskeméti Attila elmondása szerint azért is kirívó az eset, mert a társaság a Magyar Termék logóval ellátott termékekért kezességet vállal. A penny Market terméke viszont nem rendelkezik a védjeggyel, csak igen hasonló logóval látta el a Wippy fantázianevű papírzsebkendőt, így ezzel is megtéveszthette a vásárlókat.

A napilap megpróbálta elérni az üzletláncot is, hogy kiderítsék álláspontjukat az esettel kapcsolatban, azonban nem jártak sikerrel. Az értékesítési osztályon általános tájékoztatásként megosztották, hogy a panaszt kivizsgálják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: