10 dollárért árulják Obama lányait! Húzós perre számíthatnak...

Pénzcentrum2009. január 25. 08:00

A héten beiktatott amerikai elnök bájos kislányai nem csak a fél világot, hanem a játékgyártókat is levették a lábukról. A szinte minden tengerentúli gyerekszobában megtalálható Beanie-babák gyártója rekordbevételre számíthatnak az Obama-lányok után Édes Sacha és Csodálatos Malia névre keresztelt babák piacra dobásából.

A Ty Játékgyártó Vállalat a 2009-es babakollekció részeként mutatta be a két új babát. Sacha haja két copfban van összefogva és egy apró szívecskével díszített halványrózsaszín ruhát visel, míg a csurkás Maliát világoszöld felsőbe öltöztették.


Sweet Sacha és Marvelous Malia

A gyártó a mindenki számára egyértelmű tény ellenére azt állítja, hogy a két Obama. kislány és a babák között semmiféle összefüggés nincs. A névadás során jól csengő, különleges hangzású neveket kerestek és a cég szóvivője szerint így esett a választás a Sachára és a Maliára. A gyártó állítja, hogy téved, aki azt hiszi, hogy az elnök lányait akarták megformálni.

A cég nyilván elfelejtette megkérdezni az elnököt, hogy hozzájárul-e a babák forgalomba hozatalához, emiatt viszont egy busás jogdíjpert akaszthatnak a nyakukba. A szóvivő hozzátette, hogy mivel ő nem jogász, majd a bíróságon kiderül, hogy mennyire használták fel a gyermekek figuráját a babák megformálásakor.

A babák január elején kerültek a kiskereskedelmi forgalomba, darabját 10 dollárért árulják. A korlátozott darabszámban legyártott babák iránt óriási az érdeklődés, a kereskedők folyamatosan adják le az utánrendeléseket.


Sacha Obama és Malia Obama

A konkurencia szerint az országban bőrszínre tekintet nélkül most minden kislánynak ilyen baba kell, az ötletgazda azonban tisztességtelen piaci eszközöket alkalmazva söpörheti be a hatalmas bevételeket. A gyermekek a gyártó tiltakozása ellenére is egyértelműen a két Obama-kislánnyal azonosítják a babákat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Obama lányai a valóságban is az érdeklődés középpontjába kerültek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy riporterek és fényképészek hada követi őket még az iskolába is, a Barack beiktatásáról szóló híradások között pedig szerepelt olyan, ami a lányok viseletét taglalta.

Vissza a főoldalra!

Címkék: