Még a Wall Street-et is meglepte, amit összehozott a Netflix: brutál növekedést könyveltek el

Pénzcentrum2024. október 18. 16:45

A Netflix jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokat az előfizetők számának növekedése terén, és optimista kilátásokat vázolt fel a jövőre nézve. A streaming óriás részvényei emelkedtek a bejelentést követően, miközben a vállalat a hirdetésekkel támogatott szolgáltatásának sikerét és a pénzügyi mutatók javulását hangsúlyozta - jelentette a Reuters.

A Pénzcentrumon nemrég számoltunk be arról, hogy jelentős drágítással indította az őszi streaming szezont a Netflix. Ennek ellenére a cég 5,1 millió új streaming előfizetőt szerzett a harmadik negyedévben, ami több mint egymillióval haladja meg a Wall Street becsléseit. A vállalat részvényei 4,8%-kal emelkedtek a csütörtöki zárás utáni kereskedésben az eredményjelentést követően. Idén eddig a Netflix részvényei mintegy 47%-ot erősödtek.

A streaming szolgáltató közölte, hogy a harmadik negyedévben a feliratkozások több mint 50%-át a hirdetésekkel támogatott szolgáltatása tette ki azokban az országokban, ahol az elérhető volt. Ez jelzi, hogy a vállalat stratégiaváltása, amely a hirdetési bevételek növelésére irányul, kezd beérni.

A pénzügyi mutatók is javultak: a Netflix részvényenként 5,40 dollárt keresett a negyedévben, ami meghaladja az 5,12 dolláros konszenzusos előrejelzést. A működési árrés 30%-ot ért el, szemben az egy évvel korábbi 22%-kal. A bevétel 9,825 milliárd dollárra emelkedett, ami szintén felülmúlta az elemzői várakozásokat.

Ted Sarandos társ-vezérigazgató optimistán nyilatkozott a vállalat kilátásairól: "Nagyon jól érezzük magunkat az üzlettel kapcsolatban. Volt egy tervünk az üzletág újbóli felgyorsítására, és ezt a tervet teljesítettük."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Netflix az év utolsó negyedévére még erősebb növekedést vár, részben a népszerű "Squid Game" című sorozat második évadának köszönhetően, amely várhatóan december végén debütál. A vállalat emellett folytatja az áremeléseket egyes piacokon, és új tartalmakkal, köztük élő sporteseményekkel igyekszik vonzóbbá tenni a szolgáltatását.

Bár az előfizetők számának növekedése lassul, a Netflix igyekszik a befektetők figyelmét más mutatókra irányítani, például a bevétel növekedésére és a haszonkulcsra. A vállalat jövőre már nem fog előfizetői adatokat közölni, ehelyett a hirdetésekkel támogatott szolgáltatás növekedésére koncentrál.

Címkék:
netflix, növekedés, előfizetés, milliárd, streaming, wall street,