Teljesen átírhatja a magyarországi erőviszonyokat a lengyel óriás érkezése: retteghet az Alza, eMag

Pénzcentrum2024. október 17. 14:33

Az Allegro, Kelet-Európa egyik legnagyobb online piactere, belépett a magyar piacra, amely komoly hatással lehet a hazai kereskedelemre.

Matthias Frechent, az Allegro kereskedelmi igazgatója szerint a magyarországi terjeszkedés jelentős mérföldkő a vállalat közép-európai növekedési stratégiájában. A sikeres csehországi és szlovákiai bevezetés után már több mint 2,5 millió aktív vásárló használja a platformot ebben a két országban.

Az új online piactér érkezéséről korábban mi is beszámoltunk a Pénzcentrumon.

Marcin Gruszka, az Allegro szóvivője közölte: éves szinten az idén a második negyedévben 31,5 százalékkal nőtt az Allegro konszolidált korrigált - kamat-, adó- és értékcsökkenés előtti - eredménye, ami így csaknem 727 millió zloty-ra emelkedett.

Az Allegro a legnagyobb európai hátterű online piactér, az aktív vásárlók száma a teljes régióban meghaladta a 20 milliót, ebből több mint 5 millióan Lengyelországon kívüli felhasználók - közölte a cég.

Az allegro.hu oldalon az elektronikai cikkektől a lakberendezési tárgyakon és kerti szerszámokon, egészségügyi és szépségápolási termékeken át az autóalkatrészekig, könyvekig és ruházati cikkekig számtalan kategória megtalálható - jelezték, kiemelve, hogy az online piactéren számos szállítási lehetőség közül lehet választani, és a platform minden népszerű fizetési módot elfogad, beleértve az utánvétet is.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lengyel alapítású platform több mint 5 millió Únemzetközi felhasználóval rendelkezik, és szakértők szerint a magyar vállalkozásoknak is alkalmazkodniuk kell.

Nebehaj Vanda, a Mazuri Marketing tulajdonosa elmondta, hogy az Allegro megjelenése árversenyt indíthat, különösen a kis- és középvállalkozások számára. Bár nem olyan agresszív, mint a Temu, mégis versenyképes árakat és biztonságos vásárlási élményt kínál, ami átalakíthatja a hazai piacot.

Címkék:
webshop, akció, kedvezmény, online vásárlás, lengyelország, piactér, online piac,