Sötét hónapok következhetnek a Nike-ra: nagy bajban lehet a cég, leáldozott a csillaguk?

Pénzcentrum2024. október 2. 15:48

A Nike visszavonta éves bevételi előrejelzését, miközben új vezérigazgató veszi át a sportruházati óriás irányítását. A vállalat egy olyan ünnepi szezonra számít, amelyet várhatóan nagy kedvezmények és gyenge forgalom jellemez majd az online platformjain - tudósított a Reuters.

A hír hatására a Nike részvényei 6%-ot zuhantak a kereskedés utáni órákban. A vállalat emellett elhalasztotta a november 19-re tervezett befektetői napot is. Matthew Friend pénzügyi igazgató az eredmény utáni telefonkonferencián elmondta, hogy a Nike tulajdonában lévő üzletek és weboldalak forgalmának csökkenése a vártnál nagyobb mértékű volt, ami készlethiányhoz vezetett. Hozzátette, hogy a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi partnerek üzleteiben is csökkentek az eladások, a nagyobb promóciók ellenére.

A vállalat növekedése az utóbbi időben megtorpant, mivel gyorsabb, trendkövető riválisok szorították ki a piacról. A múlt hónapban a Nike bejelentette, hogy visszahozza Elliott Hillt vezérigazgatónak, hogy valamennyire rendbehozza a helyzetet.

Friend szerint az éves előrejelzés visszavonásával Hill megkapja a szükséges rugalmasságot a Nike stratégiáinak és üzleti trendjeinek értékeléséhez.

Arra számítunk, hogy az erős növekedéshez való visszatérés időbe telik, de úgy gondoljuk, hogy minden megfelelő építőelem megvan, különösen azzal, hogy most Elliott vezet minket

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- fogalmazott Friend.

Hill feladata lesz a Nike nagykereskedelmi partnerkapcsolatainak újjáépítése is, amelyek az előző vezérigazgató, John Donahoe idején meggyengültek. A vállalat teljes nettó árbevétele az első negyedévben 10,4%-kal, 11,59 milliárd dollárra csökkent.

Címkék:
vállalkozás, ruha, cipő, vállalat, vállalkozók, vállalkozó, vállalatok, vállalkozások, ruhaipar, cipőgyártás, vezérigazgató,