Hatalmas lépésre szánta el magát az Aldi, ilyet még sosem csináltak: ez nagyot fog szólni

Pénzcentrum2024. szeptember 9. 15:15

Az Aldi jelentős beruházást hajt végre az Egyesült Királyságban, miután rekordévet zárt a bevételeket illetően. A diszkontlánc 800 millió fontot fektet be a terjeszkedés felgyorsítására, ami az eddigi legnagyobb éves beruházási csomagja - írta meg a Grocery Gazette.

A vállalat még az év vége előtt 23 új üzletet tervez nyitni, többek között Londonban és Surrey-ben. Emellett 100 meglévő üzletet újít fel, bővíti elosztóközpont-hálózatát és korszerűsíti technológiai infrastruktúráját. Hosszú távú célja, hogy 1500 üzletet hozzon létre a szigetországban.

Az Aldi forgalma a 2023 decemberéig tartó 12 hónapban 16%-kal, 17,9 milliárd fontra nőtt. Az adózás előtti nyereség pedig 536,7 millió (!) fontra emelkedett a 2022-es 152,6 millió fontról.

Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója elmondta: "A brit vásárlók azzal szavaznak, hogy hová viszi őket a lábuk, és ők az Aldit választják az első számú szupermarketnek. Erre reagálunk a valaha volt legnagyobb éves beruházásunkkal Nagy-Britanniában."

A vállalat az elmúlt három hónapban közel 100 millió fontot fektetett be árcsökkentésekbe, és tavaly további 1,3 milliárd fontot költött el brit beszállítóira. A karácsonyi szezonra készülve az Aldi bővíti prémium kategóriás termékeinek kínálatát is - írják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Aldi Magyarországon

Az Aldi idehaza korántsem zárt olyan jó évet, mint Nagy-Britanniában. A cég ugyanis 2014 után először 2023-ban is veszteséges volt, adózás utáni eredménye -9,5 milliárd forintot tett ki.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, aldi,