Ez rengeteg magyar munkahelyét érintheti a jövőben: óriási pénzekről van szó

Pénzcentrum2024. augusztus 27. 09:28

Új kkv-államtitkárság létrehozásáról egyeztet Orbán Viktorral Nagy Márton – árulta el a nemzetgazdasági miniszter az atv.hu kérdésére.

Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) digitalizációjának felgyorsítása kiemelten fontos, mivel a 21. században versenyképesség e nélkül nem érhető el. Hangsúlyozta, hogy egy új, célzott beruházást támogató 1+1 rendszerre van szükség, ugyanis jelenleg ilyen nem áll rendelkezésre a kkv-k számára, pedig ezek a vállalkozások alkotják a gazdaság gerincét.

Kifejtette, hogy ez azt jelenti, hogy egy beruházás akár 50 százalékát is vissza nem térítendő támogatással finanszírozna a kormány, pályázati rendszer keretében. Az új államtitkárság feladata lenne továbbá a folyamatos kapcsolattartás az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és a vállalkozásokkal. Hozzátette: ahogy az ipari szereplők esetében, úgy a kkv-knál is a vállalkozások igényeire szeretnének építeni, mivel ők látják legjobban, mire van szükségük a fejlődéshez.

Címkék:
vállalkozás, kkv, vállalkozások, kkv szektor, nagy márton, kkv pályázatok, kis és középvállalkozások,