Fotók: belestünk a legendás Nyugati téri Mekibe, ilyen lett a felújítás után

Pénzcentrum2024. augusztus 15. 14:06

A több mint fél évig tartó munkálatok lezárulta után, a mai napon újranyitott a Nyugati téri McDonald’s. A többször is a világ egyik legszebb McDonald’s éttermének választott Meki, a műemléki épület különleges belsőépítészeti elemeit megtartva, természetes építészeti anyagok használatával, nagyságrendileg 1,8 milliárd forintból újult meg teljesen.

Az egyedi, eredetileg 1990-ben megnyitott McDonald’s a többéve tartó hazai étteremátalakítási program utolsó állomásaként kapott új és különleges belsőt. Az átalakítás során különös gondot fordítottak arra, hogy a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan megtartsa a neoreneszánsz és a neoromantika összetéveszthetetlen jegyeit.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s rendszer alapítójáról elnevezett RAY-design koncepciója volt, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészült ki. A világ gyorséttermeinek esetében különlegességnek és igazi ritkaságnak számít, hogy a belső építészet során valódi, természetes anyagokat használtak fel.

Az étterem így öntött terrazzo padlót kapott, és számos helyen megjelennek a fa-, bőr- és rézburkolatok is. A belső terek és pillérek díszítő festését a miliő és korszellem megóvása és fenntartása érdekében egy restaurátor-csapat végezte.

A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étteremátalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása ez az ikonikus épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg, és a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként tartják számon. Fél év alatt újítottuk meg, úgy, hogy hűek maradhassunk ehhez az örökséghez. Az átalakítás során számos, a McDonald’s rendszerében világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket is felhasználtunk

– mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

A vendégélmény fokozása érdekében itt is a modern megoldásokra épülő „Jövő Élménye” koncepció jegyében készült el a felújított étterem. A digitális fejlesztés részeként megjelennek az érintőképernyős kioszkok a hagyományos kasszák mellett, ezen felül a vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket a McDonald’s mobilalkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni. Az étterem egyik látványossága az ételszállító szalag, amely a hazai Meki®-k között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja, így a vendégek egy üvegdobozon keresztül nyomon követhetik a szendvicseik útját.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az átépítés előtt, a vendégtér lobbirészének meghatározó eleme volt a lépcsőzetes elrendezés, amely az új kialakításnak köszönhetően megszűnt. A jellegzetes galériás elrendezés azonban megmaradt, és a vendégek az épület közepén, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a mezzanin szintre. A Meki hamarosan további különlegeségekkel is készül majd az ikonikus étteremben, de ennek részleteit csak a későbbiekben oszthatjuk majd meg.

Az étterem mögött a szabadtéri terület is teljesen új formában és új bútorokkal, egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket. Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált az épület adottságaihoz, a kivitelezési munkálatokat pedig a Market Építő Zrt. végezte.

címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
étterem, felújítás, átalakítás, gyorsétterem, épület, hazai, mcdonalds, éttermek, nyugati, gyorséttermek, mcdonalds magyarország,