Kőkemény NAV-razzia veszi kezdetét Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök hétfőtől

Pénzcentrum2024. július 21. 08:47

2024. július végén és augusztusban az eddigi bejelentések alapján többek között szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítők, szabadtéri vendéglátóhelyek, strandcikk-kereskedők, cukrászdák, lángosozók, olimpiai játékokat közvetítő vendéglátóhelyek, a Balaton és környéki taxisok, az iskolakezdés közeledtével pedig papírboltok kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A revizorok strandokon, fürdőkben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban. Az Adótraffipax oldalon közölt információk alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök még júliusban és a következő hónapban.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai2024. július 1. és augusztus 31. között a fürdőket és strandokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. Július 26. és augusztus 11. között pedig az olimpiai játékokat közvetítő vendéglátóhelyek is ellenőrzésekre számíthatnak. Az ellenőrzések a vendéglátóhelyekre, ajándék- és szuvenírárusokra, élelmiszerüzletekre, személyszállítást végzőkre és turisztikai szolgáltatásokra irányulnak. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Pest és Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 19. és 21. között a HUNGARORING területét és a környező, fokozott turisztikai forgalmú településeket (Vác, Gödöllő) ellenőrzik.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 1. és augusztus 31. között a budapesti szabadtéri vendéglátóhelyeket, valamint a strandcikk-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, az áruk eredetét és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Továbbá 2024. júliusban és augusztusban az építőipari vállalkozásokat és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyári időszak közeledtével a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

  • június 17. és 23. között Kiskunmajsán,
  • június 18-án Jászszentlászlón,
  • július 8. és 14. között Tiszaalpáron és Tiszakécskén,
  • július 11-én Szentkirályon,
  • július 29. és augusztus 4. között Dunapatajon (Szelidi-tó),
  • augusztus 1-én Hartán és Dunatetétlenen

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a vármegye strandjain, fürdőiben, a turisták által látogatott helyeken és a fesztiválokon, rendezvényeken is ellenőriznek a nyári időszakban. Az adóellenőrök megjelenése hivatali munkaidőn túl és a hétvégén is várható.

A NAV baranyai munkatársai július 22. és 28. között hétfőn Mohácson, a Felszabadulás utcai és a Pécsi úti üzleteket, kedden Pécsett, a cukrászdákat, csütörtökön szintén Pécsett, a lángosozókat, valamint a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

2024. július 22. és 26. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Gyulán, Békéscsabán, Orosházán, Szarvason ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

2024. július 29. és augusztus 3. között a szezonális termékeket (vízibicikli, bringóhintó) árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését. 2024. augusztus 5. és 9. között a a vármegye strandjain a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát ellenőrzik. 2024. augusztus 21. és 30. között pedig a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a papírboltokban és tanszerárusoknál ellenőriznek. A nyári időszakban folyamatos a vármegyében folyó építkezéseken dolgozók jogviszonyának ellenőrzése is.

2024. július 1. és 31. között. A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

2024. július 22. és 27. között pedig a Velencei-tó térségében (Dinnyés, Agárd, Gárdony, Velence, Velencefürdő, Kápolnásnyék, Pákozd, Sukoró, Nadap, Pusztaszabolcs, Zichyújfalu és Pázmánd) ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét. Emellett vizsgálják a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működtetését és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását és megfizetését is. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek - írják.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – több társvármegye revizoraival karöltve – 2024. július 1. és augusztus 25. között ellenőrzi a vármegye üdülővárosaiban és azok vonzáskörzetében a turizmust, vendéglátást és szálláshely-szolgáltatást végzőket és a szezonális termékeket ideiglenes árusítóhelyeken értékesítőket. A NAV szakemberei ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Ahogy fent már írtuk: a NAV Pest és Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai2024. július 19. és 21. között a HUNGARORING területét és a környező, fokozott turisztikai forgalmú településeket (Vác, Gödöllő) ellenőrzik.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban a strandokon, a különböző turisztikai rendezvényeken, fesztiválokon értékesítőket, valamint a szezonális termékeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök megjelenésére számítani kell hivatali munkaidőn túl és hétvégén is. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. július 22. és 26. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • július 22. (hétfő)                         Salgótarjáni járás,
  • július 23. (kedd)                         Balassagyarmat járás,
  • július 24. (szerda)                      Bátonyterenyei járás,
  • július 25. (csütörtök)                  Szécsényi járás,
  • július 26. (péntek)                       Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 27. és 34. hét között a balatoni strandoláshoz és nyaraláshoz kapcsolódó kereskedőket, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Frekventált napok:

  • 2024.07.01: strandcikkeket árusítók,
  • 2024.07.16: balatoni fagylaltárusok,
  • 2024.08.01: Somogy vármegye strandjainak vendéglátói és szolgáltatói,
  • 2024.08.06: balatoni fagylaltárusok,
  • 2024.08.15: Balaton és környéki taxisok.

A revizorok a számla- nyugtaadást, a foglalkoztatotti bejelentések szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Az adóhatóság továbbá ellenőrzi az építkezéseket, különös tekintettel az alkalmazottak bejelentésére. Emellett az ellenőrzések kiterjednek még a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, illetve a jövedéki termékekre is.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 1. és augusztus 20. között a strandokat, fürdőket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2024.07.01. Dunaföldvár
  • 2024.07.08. Szekszárd
  • 2024.07.10. Dombóvár
  • 2024.07.19. Paks
  • 2024.07.22. Bonyhád
  • 2024.07.31. Fadd
  • 2024.08.05. Szálka
  • 2024.08.07. Szekszárd
  •  2024.08.12. Tamási
  • 2024.08.13. Dombóvár
  • 2024.08.15. Fadd

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 22. és augusztus 2. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják.

Az ellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek. Azok a vállalkozások, akiknél a korábbi időszakban jogsértést tárt fel az adóhivatal, ismételt ellenőrzésre számíthatnak.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 25. és július 31. között a strandokon, illetve a különböző turisztikai rendezvényeken értékesítőket, valamint a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják. Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek, illetve a forgalmi adatokat összevethetik a pénztárgépekből érkező adatokkal.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy az országban bárhol máshol is lehetnek ellenőrzések!

 

Címkék:
ellenőrzés, cég, NAV, számla, adóhatóság, adóellenőrzés, bolt, adó, strand, számlaadás, nyugtaadás, cukrászda, vállakozás, augusztus, július,