Pénzcentrum • 2023. május 17. 20:12
Büfék, kocsmák és lángossütők zárhatnak be az új, kötelező adatszolgálatás miatt. A Vendéglátók Ipartestülete szerint a kisvállalkozások többsége viszont továbbra sem áll készen az átállásra.
Büfék, kocsmák és lángossütők zárhatnak be az új, kötelező adatszolgálatás miatt, júliustól minden rendelt tételt és kifizetett összeget azonnal jelenteniük kell az állami központnak. A vendéglátósok eddig kétszer kaptak halasztást, eredetileg tavaly nyáron kellett volna csatlakozniuk a rendszerhez - hangzott el az RTL Híradóban.
A kisvállalkozások többsége viszont továbbra sem áll készen az átállásra a Vendéglátók Ipartestülete szerint.
Panaszáradat, amit mi is kapunk naponta, hogy hát bizony panaszkodnak hamburgeresek, lángossütők, büfések, hogy ők abba fogják hagyni, mert nem tudják, hogy mi vár rájuk. És ők túlélték a pandémiát, túlélték az ár, alapanyag és a nyersanyag árrobbanásokat, de ezt már lehet, hogy feladják
– mondta a riportban Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke.
Egy diósdi halsütő az online pénztárgép mellé telepíti majd az új számítógépet, de szerinte kivitelezhetetlen, hogy állandóan a klaviatúrát nyomogassa. „Olajos, zsíros kézről beszélek” – mondta felháborodva. Kifejtette, sokat ront az üzleten az új rendszer bevezetése.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Hogyan tudok majd 15 másodperces pontossággal rókapirosra sütni egy hasábburgonyát, úgy, hogy közben adminisztrálnom kell. Itt 20 másodperc, és elégett, megégett nem olyan színű, nem úgy néz ki. Magyarul a finomhangolt precíz, profi munkát fogja blokkolni
– jelentette ki Zsuffa Péter, a Legendás Diósdi Halsütő tulajdonosa, aki úgy számol, nagyot nőhet a várakozás idő, és emiatt felére eshet a forgalma.