Pénzcentrum • 2021. február 21. 10:52
Éttermein 200 milliót, fesztiválos érdekeltségein pedig majdnem másfél milliárd forintot bukott Gerendai Károly a járvány miatt. Az üzletember arról beszélt, a Ráday utcai Costes étterem nincs valami jó helyzetben, a Costes Downtown azonban készen áll a nyitásra.
Interjút adott a Dining Guide magazinnak Gerendai Károly. A meglehetősen lemondó hangulatú üzletember elmondta: reménykedik, hogy már csak két hónapig tartanak a lezárások, de már most évtizedek alatt felépített családi egzisztenciák válnak semmivé, éppen a reménykedés miatt - de bizakodásra ad okot, hogy már oltják az embereket.
Kijelentette: nemzetstratégiai kérdés, hogy a válság után kinyithassanak a Michelin-csillagos éttermek, Magyarország a turisztikai vonzerejét fogja elveszíteni a gasztroturisták szemében a luxuséttermek nélkül. Ami a saját éttermeiket illeti, a Costes Downtown készen áll a nyitásra,
Beadtak egy pályázati kérelmet, hátha belátják a döntéshozók, hogy szükség lesz a fine dining éttermekre - tette hozzá Gerendai Károly. Elmondta azt is, hogy a Digó pizzéria nincs akkora bajban, Budán is beüzemeltek egy kemencét, így több helyre tudnak kiszállítani.
- összegezte az üzletember, akinek emiatt hitelt kellett felvennie. Gerendai attól tart, hogy a kormány úgy van "a kiéhezett vendégek első, rohamszerű megjelenésével a vendéglátóhelyeken, hogy itt már dől a lé, megoldódott a probléma", de szerinte azok a vendéglátóhelyek különösen nagy bajba kerülhetnek, amelyeknek nincs szabadtéri teraszuk, és a fine dining helyek is nehezen térnek magukhoz.