Ez a magyarok kedvence: évről évre többen fogyasztják

Világgazdaság2018. augusztus 15. 08:31

Egyre többen fogyasztanak kézműves sört, a régiós országok mezőnyében is meghatározó a szerepünk. Ezzel párhuzamosan pedig változnak a hazai fogyasztási szokások, folyamatosan új fajták és technológiák jelennek meg - számol be a Világgazdaság.

A kisüzemi főzdékből idén lényegesen több sör került ki a, mint tavaly: 20-30 százalékos a növekedés. A piaci részesedése ezzel 1,5 százalékra nőtt. Pár éven belül ez az arány elérheti a 4-5 százalékot is Dudok Ádám, a Kraft Sör Egyesület elnöke szerint.

Ezzel együtt pedig változnak a hazai fogyasztói szokások is: már megjelentek a savanyított, illetve hordóérlelt sörök, valamint a New England IPA. A lagerek, illetve a gyümölcsös sörök a legkeresettebbek.

"A kisüzemi főzdék nagyobb piacszerzéséhez elsősorban jelentős kapacitásbővítés, illetve termék- és technológiafejlesztés szükséges." A sörfőzés egyelőre még nagyrészt Budapestre korlátozódik, holott főleg a vidéki vállalkozók indulhatnának a fejlesztésekre kiírt uniós pályázatokon.

Címkék:
vállalkozás, sör, kézműves sörök, sörfőzde, ipa,