Ezek a legjobb éttermek Magyarországon 2015-ben

Pénzcentrum2014. október 9. 15:58

Közzétette éttermi rangsorát a Gault&Millau Magyarország. A Costes, az Onyx és a ZONA lettek a legjobbak - az élmezőnyben csak budapesti éttermek kaptak helyet.

Csütörtökön jelent meg a Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauza.

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők (17-17 ponttal):

  • Costes restaurant,
  • Onyx étterem,
  • ZONA Bisztró

16 pontosak:

  • Alabárdos étterem,
  • Borkonyha,
  • Laci!Konyha!
  • Olimpia Vendéglő
  • Salon Restaurant

15 pontot kapott:

  • Aranykaviár étterem,
  • Babel,
  • Csalogány 26,
  • LouLou Restaurant.

A kiadványt bemutató gálán a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
  • Az év borászata a tokaji Bott Pince;
  • Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos).

A Gault&Millau Magyarország 2015 étterem- és borkalauz Feltörekvő étterem díját a gyulai Patrióta étterem, A vidék étterme 2015 elismerést a békéscsabai Brill étterem, az Alternatív vendéglátás elismerést pedig a Pesti Burger és Bár kapta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 19 173 855 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 141 413 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a K&H Banknál 6,64% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a MagNet Banknál 6,75%, a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja,

hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára - írja honlapján az étteremkalauz.

Címlapkép: costes.hu

Címkék:
vállalkozás, étterem,