Szlovákiában terjeszkedik a CBA

Pénzcentrum2010. október 22. 09:32

A CBA élelmiszer kiskereskedelmi lánc megvásárolta a Coop Jednota Bratislava szövetkezeti áruházláncot. A bolthálózat Pozsony kiskereskedelmi piacának legjelentősebb szereplője. A Coop Jednota Bratislava 24 kereskedelmi egységgel rendelkezik a fővárosban, ebből öt nagy alapterületű szupermarket, amelyek a legforgalmasabb belvárosi plázákban működnek - írja a Napi Gazdaság. 

A CBA Slovakia 560 üzletet működtetett és 158 milliárdos forgalma volt tavaly, amivel a 7. legnagyobb kiskereskedelmi láncnak számított. Viszont egészen eddig a főváros környékén nem rendelkezett megfelelő kiépítettséggel.

A Coop Jednota Slovensko 2009-ben 2300 boltot üzemeltetett, 1,2 milliárd eurós árbevétellel. Ezzel a teljesítménnyel Szlovákia legnagyobb forgalmú bolthálózata lett a múlt évben. Őt követte a Tesco (857 millió) és a Metro (422 millió) eurós forgalommal. 

A Coop Jednota Bratislava megvásárlását a CBA szlovák franchise-partnere vitte véghez. A CBA a határokon túl, partnerein keresztül (Ausztriát kivéve) minden szomszédos országban jelen van, növelve ezzel a magyar termékek régiós exportját. A hazai tulajdonú vállalkozás már itthon is vásárolt fel kisebb üzletláncokat, kereskedelmi egységeket; de eddig a Coop boltjait elkerülte. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: