Pénzcentrum • 2009. július 18. 12:02
A brit sajtó máris a "csokoládék Szent Gráljának" nevezi azt az új csokit, ami 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz "hagyományos" társainál. Ráadásul nem csak a kezedben, a szádban sem olvad el!
A Vulcano névre keresztelt készítményt természetesen egy svájci luxuscsokoládé-gyártó, a Barry Callebaut fejlesztette ki. A csokoládé a legtitkosabb körülmények között készült, egy nemzetközi kutatócsoport hosszas munkája eredményeként.
Míg a legtöbb csokoládé 30°C-on már olvadni kezd, a Vulcano 55°C-ig teljesen megőrzi eredeti halmazállapotát. Ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az átlagos csokoládétermékek.
A gyártók egyrészt azokat a tudatos fogyasztókat célozzák meg, akik odafigyelnek arra, mikor mennyi kalóriát visznek be szervezetükbe. Ugyanakkor Afrika és Ázsia is komoly piacot jelenthet a Volcano számára, hiszen a melegebb éghajlatú területeken jóval költségesebb és problematikusabb az édességek tárolása.