Nagy változás lépett életbe a budapesti reptéren: erről minden utazónak tudnia kell

Pénzcentrum2024. október 27. 17:25

Marrákes bazárai, a Guggenheim múzeum, párizsi romantika, a híres rózsaszín város – a Budapest Airport október végén, az óraátállításkor életbe lépő téli menetrendjében új járatok is szerepelnek.

Kilenc új járattal köszönti az október 27-én életbe lépő téli menetrendet a VINCI Airports által üzemeltetett Budapest Airport - közölte a cég. A napsütötte, télen is enyhe időjárással hívogató városok kedvelői két új spanyol úti cél közül választhatnak: a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb, de talán legnépszerűbb tagja, Gran Canaria, valamint a modernitás és a történelem különleges egyvelegét nyújtó Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapesttől a téli menetrendben. Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban.

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: az easyJet újrainduló heti 4 járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. A Ryanairnek köszönhetően újra megnyílik az út egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is; míg Párizs klasszikus kedvencként, Toulouse várva várt visszatérőként kerül fel a desztinációs listákra. A Garonne folyó partján fekvő város rózsaszín házaival, Európa egyik legnagyobb román stílusú templomával, és – a repülés szerelmeseinek kedvezve – Airbus látogatóközponttal várja az utazókat. A két új járatnak köszönhetően egész Európán belül a magyar fővárosban emelkedett a legnagyobb mértékben, 38 százalékkal a franciaországi légi összeköttetések száma.

Szintén jelentős a növekedés Olaszország felé: az idei téli szezonban még az eddigi csúcstartó Egyesült Királyságnál is szélesebb kínálat áll rendelkezésre, összesen 13 olasz város felé. A már meglévő római, milánói, nápolyi, bari, pisai, cataniai, bolognai, palermói, velencei, cagliari és trieszti járatokhoz a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik.

Azok számára, akik Európán túli úti célok felfedezésére vágynak, a Wizz Air Marrákesi járata az egyik legjobb választás. Az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói város nemcsak az itthoninál melegebb időjárásával, hanem jellegzetes hangulatú bazárokkal és gyönyörű mecsetekkel várja az utazókat. Érdemes meglátogatni a város egyik leghíresebb nevezetességét, a díszes Bahia palotát és a Jemaa el-Fnaa-t, Marrákes főterét, ahol egyenesen a helyi kultúra központjába csöppenhetünk.

Új járat indul a Wizz Air által a német Memmingenbe is, amely tökéletes választás a turisták által kevésbé látogatott, mégis színes és hangulatos városok kedvelőinek, a Ryanair pedig Varsóba repíti azokat, akik a városnézést gazdag történelmi sétával gazdagítanák.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A nyári szezonban is üzemelő hosszútávú járatok közül a Shanghai Airlines légitársaság sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe, 25 ezerrel több széket kínálva 2023 teléhez képest.

Az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a számukra legkedvezőbb célállomást

– mondta Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: - Budapest népszerűsége folyamatosan, látványosan növekszik, a téli időszakban is sok Magyarországra érkező turistára számítunk. Nekünk, mint a budapesti repülőtér üzemeltetőjének az a feladatunk, hogy megteremtsük ehhez a bővüléshez a feltételeket, hozzájárulva ahhoz, hogy a turizmus nemzetgazdasági jelentősége tovább erősödjön.”

Címkék:
utazás, Budapest, menetrend, budapest airport, reptér, városlátogatás, liszt ferenc repülőtér, airport,