Óriási veszély a magyar erdőkben: kiadták a figyelmeztetést, komoly üzenetet küldtek a kirándulóknak

Pénzcentrum2024. október 26. 19:01

A Magyar Természetjáró Szövetség figyelmeztető táblákat helyezett ki a túrázók biztonsága érdekében a fokozott óvatosságot igénylő turistautakon, például a börzsönyi Remete-barlang környékén. A táblák részletes információkat és biztonsági tanácsokat nyújtanak a balesetek megelőzéséhez.

A Magyar Természetjáró Szövetség nemzeti parkokkal, állami erdőgazdaságokkal, helyi természetjáró egyesületekkel és civil szervezetekkel együttműködve közös figyelmeztető táblákat helyezett ki azokon a népszerű turistautakon, ahol a terep adottságai vagy természetvédelmi szempontok fokozott óvatosságot követelnek - írják a honlapon.

A táblák magyarul és angolul, részletes térképpel, piktogramokkal, valamint segélyhívó számokkal és QR kódokkal segítik az eligazodást.

Balesetveszély a Remete-barlangnál

A Börzsöny déli részén található Remete-barlang a környék egyik leglátogatottabb helyszíne, azonban a meredek, morzsalékos ösvények miatt fokozott elővigyázatosságot igényel a megközelítése. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat jelentése szerint az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a balesetek és mentések száma a barlang környékén, ezért a figyelmeztető táblák kihelyezése elengedhetetlenné vált.

A táblák különösen figyelmeztetik a túrázókat arra, hogy saját felelősségükre tartózkodhatnak a barlang közelében, a meredek és csúszós terep pedig megfelelő, bokát jól tartó lábbelit kíván. Az új táblák megtalálhatók a Szent Mihály-nyeregnél és a sárga, illetve kék barlang jelzésű turistaút elején, amelyeket az Országos Kéktúra is érint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Magyar Természetjáró Szövetség

Címkék:
utazás, veszély, túra, figyelmeztetés, kirándulás, balesetveszély, természetjáró szövetség,