Csúszott a Ryanair járata: 18 órát várakozott Szardínián egy repülőgépnyi magyar utas

Pénzcentrum2024. október 25. 18:51

A Ryanair FR4751 járatának csütörtök este 10 órakor kellett volna felszállnia Szardínia Alghero városából Budapestre irányába, azonban az utasok péntek délután 3 órakor még mindig a repülőtéren várakoztak. Egy érintett utas szerint a késést valószínűleg egy meghibásodott alkatrész javítása okozta, ami közel 18 órával tolta ki az indulást.

A Ryanair FR4751-es járatának utasai várakozni kényszerültek Szardínia szigetén. Az eredetileg október 24-én este 22 órára tervezett Alghero-Budapest repülőjárat indulása több mint 18 órát csúszott - számolt be az Utazómajom.

A késés oka egy meghibásodott alkatrész, amelynek javításához szükséges eszközök és pótalkatrészek csak délben érkeztek meg Bergamóból. 

Az érintett járaton túlnyomórészt magyar utasok tartózkodtak, köztük számos gyermek, csecsemő és egy diákcsoport is. Fontos megjegyezni, hogy ez lett volna a Ryanair utolsó járata az Alghero-Budapest útvonalon, mivel a téli menetrend már nem tartalmazza ezt a desztinációt.

Az utasok helyzetéről egy szemtanú, Krisztina számolt be. Elmondása szerint az éjszaka folyamán, 1-2 óra körül szállásra vitték az utasokat, ahonnan reggel 7:15-kor szállították vissza őket a repülőtérre.

A Flightradar adatai szerint 15:57-kor meg is történt a felszállás, 17:36-kor pedig a gép landolt Budapesten.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kialakult helyzet ellenére az utasok türelmesek voltak, az olasz személyzet pedig együttműködő és segítőkész. A várakozás enyhítésére a repülőtér két alkalommal is étkezési utalványokat osztott ki az utasoknak, 8 és 4 euró értékben.

A Ryanair egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a késés okairól. 

 

Címkék:
Budapest, ryanair, késés, utas, magyar, utasok,