Figyelem, változik a vonat és busz közlekedése szerdán! Erre készüljön, aki utazna október 23-án

Pénzcentrum2024. október 22. 10:31

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend: október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényes a vasúton, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek - közölte a MÁV Zrt. kedden a Facebookon.

Azt írták, hogy a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest, a Budapest-Nagykanizsa, a Budapest-Keszthely, a Budapest-Békéscsaba, a Budapest-Cegléd-Szeged, a Budapest-Veszprém-Szombathely, a Zalaegerszeg, illetve Göcsej, valamint a Budapest-Pécs vonalon a vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja, és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi - tették hozzá. Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek - írták, hozzátéve, hogy az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak.

Megjegyezték, hogy az ünnepi rendezvények miatt egyes településeken forgalmi változásokra is számítani kell. Október 23-án a HÉV-ek munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek minden vonalon. A részletes menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek oldalon - áll a közleményben.

Loading...
Címkék:
utazás, menetrend, vasút, október 23, ünnepi menetrend, mávinform, buszok,