Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Győrben egy 4 fős családnak az őszi hosszú hétvégén

Pénzcentrum2024. október 21. 16:04

Ha Győrt választod az őszi hosszú hétvégére, érdemes felkészülni, hogy a szállás, étkezés és programok költségei magasak lesznek. A frissen megnyílt Gyógy- és Élményfürdő, valamint a város számos látnivalója vonzó programlehetőségeket kínál, de egy négytagú család számára egy 5 napos kiruccanás nem kis anyagi megterhelést jelenthet. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerülhet a szállás, étkezés és fürdőlátogatás Győrben.

A közelgő október 23. környéki és november 1-i munkaszüneti napok remek alkalmat kínálnak egy családi kiruccanásra, akár 4-5 napra is. Bár a belföldi árak ilyenkor emelkedhetnek, mégis megéri felfedezni Magyarországot. 

Október 23. idén szerdára esik, így két nap szabadsággal egy 5 napos extra hosszú hétvégét intézhetünk magunknak. Sőt, van még egy lehetőségünk: mivel november 1. péntek szintén munkaszüneti nap, egy nap szabadsággal egy csodás 4 napos hétvégénk lehet. Jó tudni iskolás gyerekek szüleinek, hogy az őszi szünet idén ez utóbbi időszakra esik, hiszen

  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek),
  • a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

Aki ebben az időszakban utazna, annak számítania kell, hogy belföldön egészen biztosan magasabban lesznek az árak, de ha külföldre készülünk, a repülőjegyek dinamikus árazása miatt számoljunk magasabb költségekkel az érintett hétvégéken.

Még augusztusban foglalkoztunk vele, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak 6 nap Hajdúszoboszlón, 560 ezer forint, majd megnéztük, mennyiért pihenhet egy ugyanekkora társaság mondjuk az október 23-i héten a népszerű HarkánybanSárváron,  Gyulán - ezek után most Győrt vettük górcső alá.

Győr látnivalói és a legújabb élményfürdője vonzó programlehetőségeket kínálnak az előttünk álló hosszú hétvégék egyikén, de egy négytagú család számára az 5 napos kiruccanás komoly anyagi megterhelést is jelenthet. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerülhet a szállás, étkezés és fürdőlátogatás Győrben egy kellemes őszi vakáció során.

Szállás Győrben

Győrben többféle szálláslehetőség közül választhatunk. A Hotel Klastrom ára 4 éjszakára 139 115 forint 2 felnőtt és 2 gyermek számára, míg a Hotel Capitulum ára 268 620 forint. A drágább lehetőségek között található az ETO Park Hotel Business & Stadium 347 385 forintért, és a Barokk Hotel Promenád 368 970 forintért. Apartmant, panziót 200 ezer forint környékén bérelhetünk erre az időszakra. 

Fürdőlátogatás Győrben

A győri új élményfürdő belépőjegy ára a következőképpen alakul: egy családi belépő (2 felnőtt + 1 18 év alatti  gyermek) 14 000 forintba kerül hétfőtől csütörtökig, ha plusz egy gyermek van, akkor 17 600 forint a belépő a 4 főnek. Péntektől vasárnapig és ünnepnapokon azonban 6 500 forintba a felnőtteknek és 4 500 forintba a 18 év alattiaknak.

Étkezési lehetőségek

Győr számos étterem kínálatával várja a látogatókat, ahol egy átlagos ebéd vagy vacsora egy négytagú családnak 20 000-25 000 forint körüli költséggel járhat. Az étkezés költsége tehát 5 napra körülbelül 100 000-125 000 forint között mozoghat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Összesített költségek

Egy 5 napos győri kiruccanás 4 főre teljes költségei így alakulnak:

Szállás: 139 115–368 970 forint

Fürdőbelépő: 17 600 forint (1 nap)

Étkezés: 100 000–125 000 forint

Ez összesen 253 115–507 970 forint körüli kiadást jelenthet egy család számára, attól függően, hogy milyen szálláshelyet választanak.

Címkék:
étkezés, utazás, hosszú hétvége, hotel, október, őszi szünet, szállás, győr, október 23,