Figyelem, ismét csalók élnek vissza a BKK nevével: semmit se vegyél tőlük, baj lehet belőle

Blikk2024. október 14. 17:02

Ismét csalók élnek vissza a BKK nevével a Facebookon - számolt be a Blikk.

Ismét csalók élnek vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nevével a közösségi médiában. Egy gyanús Facebook-oldalon, amely a "Budapest tömegközlekedés" nevet viseli, olyan hamis akciót hirdettek meg, amely szerint a BKK fennállásának 14. évfordulója alkalmából 500 darab Budapest-bérletet sorsolnak ki.

Ez az állítólagos nyereményjáték azonban nem más, mint átverés.

A megtévesztő bejegyzés alatt számos hamis profil kommentjei olvashatók, amelyekben azt állítják, hogy már meg is kapták a rendkívül kedvezményes, mindössze 950 forintba kerülő, fél évig érvényes bérletet. Azonban alaposabb vizsgálat után kiderül, hogy ezek a profilok frissen létrehozottak, és a rajtuk szereplő képek hamisítványok.

A bejegyzésben található link nem a BKK hivatalos weboldalára, hanem egy gyanús "history303.com" nevű oldalra irányítja a felhasználókat. Bár az oldal magyar nyelvű szövege viszonylag helyesnek tűnik, a nyereményjáték kérdéseinél már egyértelműen látszik, hogy csupán gépi fordításról van szó.

Nem ez az első ilyen eset egyébként - az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a BKK-hoz adathalász csalók tevékenységéről, akik a közlekedési vállalat nevében hirdettek különböző utazási kedvezményeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A BKK közleménye szerint ezek a megtévesztő Facebook-oldalak a vállalat arculati elemeit és fényképeit felhasználva hirdetnek ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket és bérleteket. A közlekedési központ figyelmeztet, hogy ezeknek az oldalaknak kizárólagos célja a felhasználók személyes és bankkártyaadatainak megszerzése.

A BKK arra kéri az utasokat, hogy legyenek körültekintőek, és csak a hivatalos csatornákon keresztül vásároljanak jegyeket és bérleteket. Az ilyen jellegű csalások elkerülése érdekében fontos, hogy mindig ellenőrizzük az információk forrását, és ne adjuk meg személyes adatainkat gyanús weboldalakon.

Címkék:
közlekedés, bkk, csaló, Budapest, hamis, facebook, csalók, központ, bkkinfo, blikk,