Újabb rangos elismerést kapott a magyar főváros: erre büszke lehet Budapest

Pénzcentrum2024. október 13. 09:33

Budapestet Európa egyik legbarátságosabb és legjobb úti céljának választották a brit Condé Nast Traveller olvasói. A magyar főváros kiemelkedő helyezést ért el a rangos turisztikai magazin 2024-es közönségszavazásán, amely idén külön értékelte az Egyesült Királyság utazóinak véleményét.  

Az idei szavazás során a brit olvasók nagyobb hangsúlyt fektettek az európai desztinációkra. A szavazók különböző kategóriákban, többek között szállodák, szigetek, városok és országok között választhattak, az egyes kategóriákon belül pedig további alkategóriák szerepeltek - számolt be a We love Budapest.

Budapest kimagasló eredményt ért el a legbarátságosabb európai városok rangsorában, ahol a második helyet szerezte meg Stockholm mögött. Az összesített európai városok listáján pedig a hatodik helyen végzett, olyan népszerű úti célokat megelőzve, mint Valencia, Stockholm, Bécs, Berlin és Milánó.

A magyar főváros vonzerejét a szavazók szerint elsősorban a számos gyógyfürdő, valamint az olyan ikonikus nevezetességek adják, mint a Lánchíd és a Budai Vár. Ezek az attrakciók évről évre vonzzák a turistákat, és hozzájárulnak Budapest nemzetközi népszerűségéhez.

A Condé Nast Traveller elismerése nem egyedülálló: a Time Out Travel nemrég a világ egyik "legmenőbb" környékének nevezte a budapesti Palotanegyedet, tovább erősítve a város pozícióját a nemzetközi turisztikai térképen. A részletes eredmények megtekinthetők a Condé Nast Traveller 2024-es közönségszavazásának hivatalos oldalán, ahol az érdeklődők további információkat találhatnak a többi díjazottról úti célról is.

Címkék:
utazás, Budapest, európa, úticél, magyar, legjobb, brit, városok,