Egy óriási baki miatt több száz utas rekedt Dubajban: a budapesti járatot törölték

Pénzcentrum2024. október 12. 13:34

A péntek este Dubajból Budapestre induló Wizz Air járatot törölték, és az utasok szombat délutánig várakozni kényszerültek. Egy utas szerint az indulás késését az okozta, hogy egy buszsofőr a Dubajba tartó utasokat rossz géphez vitte. A reptéren rekedt több mint 200 ember nagy része csomagokkal és gyerekekkel várt. 

Péntek este törölték a Dubajból Budapestre tartó Wizz Air-járatot, amely eredetileg 21:30-kor indult volna, de néhány órával a felszállás előtt közölték az utasokkal, hogy csak másnap, szombat délután tudnak elindulni. Egy ott rekedt utas beszámolója szerint 19:00 körül kapták meg az értesítést a járat késéséről, ám sem enni-, sem innivalót nem biztosítottak számukra. Az utasoknak ígért szállás és szállítmányozás is akadozott, így sokan saját költségükön próbáltak megoldást találni, miközben a reptéren rekedt több mint 200 ember csomagjaikkal és gyermekeikkel várakozott. Egyesek saját maguk foglaltak hotelt, mivel nem érkezett időben a szervezett busz vagy taxi - számolt be a Blikk

Az utasok egy része szerint a fennakadás oka az volt, hogy a buszsofőr a Dubajba tartó utasokat tévedésből a Tiranába induló géphez vitte. Az időveszteség és a hibás beszállítás következtében a járat végül elmaradt, és az utasok szombat délután, helyi idő szerint 16 órakor (magyar idő szerint 14:00-kor) indulhattak volna haza.

A Wizz Air közleménye szerint a problémát az okozta, hogy a beszállási folyamat elhúzódása miatt a személyzet szolgálati ideje lejárt volna, mielőtt elérhették volna a larnakai közbenső megállót. Emiatt a járatot kénytelenek voltak halasztani. A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségekért, és közölte, hogy az érintett utasok számára Dubajban és Budapesten is biztosítottak szállást.

Címkék:
péntek, wizzair, szombat, idő, járat, utasok,