Ennyi volt, távozik a MÁV-HÉV vezérigazgatója: a járatritkításon csúszhatott el

Telex2024. október 10. 18:50

A MÁV-HÉV Zrt. élén vezetőváltás történt: Nagy Gábor vezérigazgató távozik posztjáról, helyét Pál László veszi át - tudósított a Telex, majd a MÁV is megerősítette a hírt csütörtök délután.

A MÁV közleménye szerint Pál László tapasztalt szakember a kötöttpályás közlekedés területén, és korábban már vezette a HÉV-et. A vezetőváltás egy nagyobb integrációs folyamat része, melynek során a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV egyesül, és 2024 elejétől MÁV Személyszállítási Zrt. néven folytatja működését.

Információk szerint Nagy Gábor eltávolításának hátterében egy kiszivárgott dokumentum áll, amely a HÉV-vonalakon járat- és kapacitáscsökkentést irányzott elő. Ez a terv heves reakciókat váltott ki a fővárosi vezetésből, többek között Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid fővárosi képviselő is bírálta az Építési és Közlekedési Minisztériumot (ÉKM) vezető Lázár Jánost.

A HÉV járatritkítási terveiről először a Hvg.hu számolt be. A MÁV vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy a HÉV politikai viták középpontjába került, és hangsúlyozta, hogy bár járműhiány van, végleges döntés még nem született.

Lázár János miniszter erőteljes hangvételű Facebook-bejegyzésben reagált a hírekre, tagadva, hogy bármilyen döntés született volna a HÉV működésével kapcsolatban. Vitézy Dávid erre válaszul kritizálta a miniszter kommunikációs stílusát, és felszólította, hogy jelenjen meg a fővárosi városházán tartandó rendkívüli szakbizottsági ülésen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Nagy Gábor 2019 januárja óta dolgozott a MÁV-HÉV-nél, ahol vasúti járművezetői engedélyt is szerzett. Mérnöki diplomáját a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán szerezte 2014-ben, majd különböző pozíciókat töltött be a szakmában. A MÁV-HÉV vezérigazgatójának 2021. december 1-jén nevezték ki - írja a lap.

Címkék:
utazás, közlekedés, hév, MÁV, vezető, vezetőváltás, vezérigazgató,