Ha Ausztriába utaznál vonattal ezt jobb, ha tudod: még decemberig korlátozásokra lehet számítani

MTI2024. október 9. 19:37

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint Bécs és Salzburg között az árvíz utáni helyreállítás akár hónapokig is eltart, ezért csütörtöktől változik a nemzetközi vonatok menetrendje.

A Mávinform honlapján szerdán azt is közölte, hogy az osztrák korlátozások miatt módosított menetrend december 14-ig érvényes. A módosítás értelmében az ÖBB megosztja azoknak a vonatoknak az útvonalát, amelyek eredetileg Bécsen túl Salzburg, Zürich és München felé közlekednek. Ez azt jelenti, hogy ezekkel a járatokkal nem biztosítanak közvetlen eljutást, a távolabbi célpontok más vonatokra átszállva érhetők el - tudatták.

Budapestről minden Railjet csak Bécsig közlekedik, az eredetileg Bécsen túlról érkező Railjetek is Bécsből indulnak Budapestre - ismertették a részleteket. Hozzátették, hogy Bécs és Salzburg között óránként indulnak a Railjetek, de az átszállás és a menetrendi változás miatt 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk a Salzburg, Zürich, München felé vagy az onnan utazóknak. Kitértek arra, hogy a Kálmán Imre EuroNight a teljes útvonalán átszállás nélkül közlekedik, de a Keleti pályaudvarról 1 órával korábban, 19.40 órakor indul Salzburg felé.

A Keleti pályaudvarról eredetileg 19.40-kor Bécsbe induló Railjet járatok 1 órával később, 20.40 órakor indulnak - írta a Mávinform. Hozzátették, hogy a Salzburg felől érkező Kálmán Imre EuroNight Bécsből 1 órával később, 7.40 órakor indul. Bécsből a reggeli Railjet is 1 órával korábban, 6.40 órakor indul.

Címkék:
utazás, vonat, vasút, ausztria, máv start,