Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. október 8.)

Pénzcentrum2024. október 8. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2024. október 8.

Névnap

Koppány

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 402.1 Ft
CHF: 428.62 Ft
GBP: 479.27 Ft
USD: 366.06 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 18580 Ft
MOL: 2676 Ft
RICHTER: 11150 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.10.09: Nyugatról kelet felé frontális felhő- és csapadékzóna vonul át, mögötte a Dunántúl jó részén több órára kisüt a nap. A csapadékzónából északkeleten, keleten legfeljebb kevés helyen eshet. Egy-egy zivatar sem kizárt. A front mögött záporok kialakulhatnak, sőt zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Kora reggel többnyire 11, 17 fok lesz, a kevésbé felhős, szélvédettebb északkeleti harmadban ennél hidegebb idő lesz. Délután általában 20, 25 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet, illetve északkeleten a front előtt áll be a maximum.

2024.10.10: Hajnalban főleg északkeleten képződnek ködfoltok, majd ezek feloszlása után több órára kisüt a nap. Délután nyugat felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. A nap második felében nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Sokfelé megerősödik, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A minimum általában 12 és 18 fok között várható, északkeleten azonban hidegebb lehet, a maximum-hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul, a délnyugati, déli tájakon lesz a legmelegebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Az élénk délies szél hatására várhatóan kedvezően alakul a levegőminőség. (2024.10.08. kedd éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli. Ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben. (2024.10.07)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,