Életveszély élesedett a magyar erdőkben: ezeket a túraútvonalakat kerüld el, kiadták a figyelmeztetést

Pénzcentrum2024. október 8. 10:01

Veszélyes fákra figyemeztető jelzésekre lett figyelmes a Normafán a Pénzcentrum olvasója. Kérdésünkre a Normafa Park igazgatója közölte: mivel folyamatosan vonják ki a területet a gazdasági üzemmódból, és helyezik át a fakitermelésre nem szolgáló, örökerdő üzemmódba, a faállomány „túltartott”, jelentős része elérte a biológiai életkorának határát. A Pilisi Parkerdő kérdésünkre közölte, általános jelenség, hogy fák kidőlnek, ágak leszakadnak. Ősszel rengetegen indulnak túrázni, a katasztrófavédelem és az erdőfenntartók is arra hívják fel a figyelmet, hogy tisztában kell lenni az erdő veszélyeivel.

Veszélyes fákra figyemeztető jelzésekre lett figyelmes a Normafán a Pénzcentrum olvasója. Mint írta, egy több fát is magába ölelő területet feltűnő szalaggal zártak el, és figyelmeztető táblákat is kihelyeztek sokak kedvelt kirándulóhelyén - ráadásul szerinte a lezárás egy forgalmas területen volt.

Így nézett ki a kérdéses terület:

Címkék:
utazás, park, normafa, veszély, túra, figyelmeztetés, katasztrófavédelem, erdő, kirándulás, veszélyes, természet, erdőgazdálkodás,