Brutális ciklon közeledik felénk: hurrikánból fejlődött tovább, hamarosan lecsaphat hazánkra

Pénzcentrum2024. október 8. 08:26

Szerdán érhet partot Európában, Franciaország és az Ibéria-félsziget időjárását is jócskán megbolygathatja.

A NOAA, vagyis a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal legfrissebb előrejelzése szerint szerdán érhet partot a Kirk hurrikánból továbbfejlődött ciklon Franciaországnál. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy hurrikán, mely korábban az Atlanti-óceánon ténykedett, mérsékelt övi ciklonként kontinensünket is elérje, hidegfrontja ráadásul csütörtökről péntekre virradóra hazánkba is beköszönhet.

Kirk a szárazföldet elérve gyorsan fog gyengülni, Franciországba szélviharral és kiadós csapadékkal toppanhat be. Itthon csütörtökön a front érkezése előtt még az erős, helyenként viharos déli, délnyugati széllel még igen meleg levegő áramlik majd hazánk fölé, a csűcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul majd - amely októberhez képest igen melegnek számít. Csütörtökről péntekre virradóra viszont megérkezik a hidegfront is, többfelé készülhetünk esőre, záporra, akár zivatarra, a hőmérséklet 16 és 22 fok közé esik majd vissza.

Milyen időjárás várható ma és a hét többi napján?

Kedden fátyolfelhős-napos időre van kilátás, északkeleten eleinte alacsony szintű rétegfelhők is lehetnek az égen, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. Többfelé enyhébb lesz a hajnal, de helyenként pára, köd képződhet. Az élénk, erős délies szélben 19-26 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, északkeleten számíthatunk a legalacsonyabb maximumokra.

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul fölöttünk egy felhő-és csapadéksáv, melyből elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhat elő többfelé eső, zápor, keletebbre kevesebb helyen. Néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Előtte reggel, kora délelőtt keleten, északkeleten, mögötte délután nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Hajnalban 8-17, délután 18-25 fok várható. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lesz.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Csütörtökön az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de a délutáni órákban a Dunántúlra hidegfront és csapadék érkezik eső, záporok, néhol zivatarok formájában. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz a déli, délnyugati szél, majd este a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Péntekre virradóan többfelé eshet, napközben már csak helyenként lehetnek záporok, kisüt a nap. Az északnyugati szél sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. Kora délután 15-21 fokot mérhetünk. Szombaton a napsütésé lesz a főszerep, de hűvös lesz, 13-18 fok várható a délutáni órákban.

Címkék:
utazás, vihar, időjárás, időjárás előrejelzés, ciklon,