Boris-ciklon után most itt a Cassandra-ciklon: kiadták a riasztást, mindenki készüljön!

Pénzcentrum2024. október 3. 07:15

Jön az újabb ciklon, ami a Cassandra nevet kapta. Ehhez a légörvényhez is a bőséges csapadék fog kapcsolódni, ami biztosan akadályozni fogja a mezőgazdasági munkákat is.

Csütörtökön egy mediterrán ciklonnak köszönhetően marad a felhős, esős, záporos idő. Dél, délnyugat felől érkezik a csapadék, az ország túlnyomó részén szükség lesz az esernyőkre, jelentősebb mennyiség már a déli óráktól kezdve hullhat. A Dunántúlon és a középső országrészben is megélénkül a szél. Így az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 12-17 fokot mutathatnak majd a hőmérők.

Délelőtt főként az ország déli felén várható tartós, kiadós eső, északabbra inkább csak szórványosan szemerkélés, szitálás fordul elő, nagy területen lehet esőszünet. Délután észak-északkelet felé terjeszkedik a csapadékmező és egyre többfelé ered el újból az eső. Az északkeleti határmegyékben még ekkor is valószínűbb a csapadékmentes idő, oda várhatóan az este folyamán érkezik a csapadék.

Összességében kiadós mennyiségű eső érkezik, a délnyugati, déli megyékben várható a legtöbb, akár újabb 15-20 mm is összegyűlhet. Általában gyenge vagy mérsékelt, északi irányú légmozgás lesz a jellemző. Éjszaka borús időben további kiadós esőkkel kell számolni.

Címkék:
szél, időjárás, eső, időjárásjelentés, csapadék,