Kiértékelték a nyaralásokat: ebbe az országba utazott a legtöbb magyar a nyáron

Pénzcentrum2024. október 2. 14:03

„Az előző évhez képest jelentős, kétszámjegyű százalékos növekedést tapasztaltunk a vendégeink számában. Sokan pihentek a Török Riviérán, de Egyiptom is népszerű volt” – mondta Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője.

A TUI idén júniusban indított Debrecenből Antalyába tartó új járatával, valamint a Budapestről hetente többször induló járataival különösen kényelmesen utat biztosított nyáron a török Riviérára. Ez tükröződik a nyári foglalási rangsorban is, ahol Antalya egyértelműen az első helyen áll. Sikeresnek bizonyultak a Budapestről Krétára, Heraklionba, és a ciprusi Larnacába induló útvonalak is.

A 2024 nyarára vonatkozó rangsorban Törökország vezet Görögország és Horvátország előtt, majd Spanyolország és Ciprus következik. A nyáron leginkább Egyiptom iránt növekedett a kereslet. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az előző évhez képest idén majdnem háromszor annyi vendég választotta a Vörös-tengeri nyaralást” – tette hozzá Taskár Tamás. A távoli utazások tekintetében az Egyesült Arab Emírségek és a Maldív-szigetek volt a legnépszerűbb úti cél.

A magyar utasok egyhetes nyári nyaralásuk során átlagosan valamivel kevesebb mint 1 000 eurót költöttek. Az utazók mintegy 45 százaléka ötcsillagos vagy magasabb kategóriájú szállást választott, az all inclusive ajánlatok továbbra is nagyon népszerűek voltak. „A nyaralók a kényelem és a biztonságos árképzés miatt választják az all inclusive ellátást, hiszen ez az ár minden járulékos költséget tartalmaz az utazással és szállásfoglalással kapcsolatban” – mondta Taskár. A vendégek 66 százaléka választotta ezt az opciót. 

Összesített rangsor 2024 nyarán:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
    • 1. Törökország
    • 2. Görögország
    • 3. Horvátország
    • 4. Spanyolország
    • 5. Ciprus
    • 6. Egyiptom
    • 7. Olaszország
    • 8. Egyesült Arab Emírségek
    • 9. Maldív-szigetek
    • 10. Dominikai Köztársaság

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

 

Címkék:
utazás, nyaralás, törökország, nyár, külföld, nyaralópiac,