Kiadták a vészjelzést, brutál tél elé nézhet Európa: itt van a legfrissebb előrejelzés

Pénzcentrum2024. október 1. 10:14

Az idei tél várhatóan hidegebb lesz, mint a tavalyi, de továbbra is enyhébb marad a hosszú távú átlagnál. A La Niña jelenség Európában hűvösebb időjárást hozhat, különösen Nyugat-Európában, miközben Délkelet-Európa és Spanyolország déli részei melegebbek maradhatnak. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a viharos időjárás és az erős szél hatással lehet a megújuló energiatermelésre is.

Az európai időjárás-előrejelzők szerint az idei tél várhatóan hidegebb lesz a tavalyinál, de továbbra is melegebb marad a 30 éves átlagnál. A La Niña jelenség hatásait veszik figyelembe a szakértők, amely általában hűvösebb időjárást okoz a kontinensen - számolt be a Bloomberg.

Matthew Dross, a Maxar előrejelző cég meteorológusa elmondta: "A prognózisok szerint az idei tél melegebb lesz, mint a 10 és 30 éves átlag, de hidegebb a tavalyinál." Tavaly Németországban például az egyik legenyhébb tél volt, ami segített abban, hogy Európa könnyebben átvészelje az orosz gázról való leválást, a magasabb gáztárolói készletek révén.

A szakértők úgy vélik, 82% az esélye annak, hogy idén télen Európában megjelenik a La Niña jelenség, ami hűvösebb hőmérsékletet hozhat, bár nem mindenhol. Októberben Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Skandináviában lesz a leghűvösebb időjárás, míg Délkelet-Európa és Spanyolország déli részei valószínűleg melegebbek maradnak. Athénban a hónap elején akár 32 fokot is elérhet a hőmérséklet.

Andrew Pedrini, az Atmospheric G2 meteorológusa szerint egy gyenge vagy közepes La Niña esemény várható a télre, amely Nyugat-Európában hidegebb időszakokat hozhat november és december környékén.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A La Niña emellett fokozhatja a szélsebességet egyes régiókban, ami hatással lehet a megújuló energiatermelésre is. Az elkövetkező hetekben az Atlanti-óceán felől viharok érkezése várható, amelyek néhány naponta sújthatják Nyugat- és Észak-Európát.

Címkék:
fűtés, utazás, európa, időjárás, tél, hideg, meteorológia, időjárás előrejelzés,