Látványos videó, ahogy megérkezik a Kárpát-medencébe az ősz: ez fájni fog

Pénzcentrum2024. szeptember 27. 18:49

 A hétvégén az időjárás gyors változásokat hoz: péntek éjjel és szombat reggel még szakadozó felhőzet jellemzi az eget, ám szombatra már az ország nagy részén megvastagszik a felhőtakaró, és egyre több helyen várható csapadék, délkeleten akár zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás is fokozatosan északira fordul, helyenként erős széllökésekkel. Az Időkép látványos videójában az ősz és nyár szeptemberi küzdelmét csodálhatjuk meg.

Péntek estétől szombat reggelig átmenetileg tovább szakadozik, hajnaltájt azonban újból egyre nagyobb területen növekedni kezd a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. A déli, délnyugati légmozgás, majd az ország nyugati felén egyre inkább északnyugatira, északira forduló szél nagyrészt mérsékelt vagy élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Szombat reggeltől szombat éjfélig tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a délkeleti tájakon és a keleti határvidéken lehet, de az Észak-Dunántúlon is lehetnek - főleg délután - hosszabb napos időszakok. Frontális csapadékzóna erősödik meg felettünk, így nő a csapadék intenzitása és területi kiterjedése, délkeleten zivatarok is kialakulhatnak. Legkisebb eséllyel az északnyugati harmadban lehet csapadék. Délutánra már országszerte északira, északnyugatira fordul a szél, és élénk, néhol erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a naposabb délkeleti, keleti részeken 25 fok köré melegszik fel a levegő.

Ebben a látványos videóban az ősz és nyár szeptemberi küzdelmének újabb epizódja zajlik:

Címkék:
szél, nyár, hőmérséklet, ősz, szombat, keleti,