Hiába ért véget a nyár: szabályosan özönlenek a turisták ebbe a balatoni városba

HelloVidék2024. szeptember 23. 08:16

A Tapolcai-tavasbarlang a város legnépszerűbb turisztikai látványossága, amely évről évre több látogatót vonz. Tavaly több mint 158 ezren keresték fel ezt az egyedülálló természeti képződményt - írja a HelloVidék. A Balaton déli partjáról és keleti részéről is rendszeresen érkeznek turisták, sőt, szinte a világ minden tájáról ellátogatnak ide, hogy megcsodálják ezt a különleges természeti kincset.

A Tavasbarlang vonzereje nemcsak Tapolcának, hanem az egész Balaton-régiónak fontos turisztikai célpontja, amely jelentős gazdasági hatással is bír. A látogatók a barlang felfedezése után a település többi látnivalóját is felkeresik, ezzel hozzájárulva a helyi vendéglátóhelyek, múzeumok és egyéb szolgáltatók bevételeinek növekedéséhez - írja a lap. Ilyen például a Malom-tó, amely évek óta a Balaton TOP-5 leglátogatottabb helyszínei között szerepel.

Tapolca a nyári hónapokban termálstrandjával is várja a pihenni vágyókat. 2014 október 7-én az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Tapolca belvárosi részét gyógyhellyé minősítette. A gyógyhely területe magába foglalja a tapolcai Deák Jenő Kórház területét, a mellette elterülő Hunguest Hotel Pelion szállodát és parkját, a Tavasbarlang bejáratának környékét, illetve a Malom-tó környezetét is.

A Tapolcai-tavasbarlang az ország egyik leglátogatottabb barlangja, így Tapolca város és környékének meghatározó turisztikai célpontja, melynek gazdasági vonatkozása jelentős a helyi gazdaságra és vállalkozásokra is. A téli időszakban (november 1-től a következő év március 31-ig) Tapolca város oktatási és nevelési intézményei számára regisztrációs jegyet biztosítanak, valamint a nappali tagozatos diákok és a pedagógusok egész évben kedvezményes jegy vásárlására jogosultak - írja a lap.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
utazás, Balaton, turizmus, ősz, látványosság, belföldi turizmus, turisták,