Borzasztó hírt kaptak a fapados járattal utazók: komoly áremelést tervez a Ryanair

Pénzcentrum2024. szeptember 20. 09:37

A Ryanair-nek augusztusban már nem kellett további árcsökkentéssel vonzania az utasokat, mivel az őszi időszak foglalásai enélkül is kedvezően alakultak. Ennek eredményeként a cég vezetősége arra számít, hogy az árak hamarosan visszaállnak a normál szintre, vagyis áremelkedés várható - számolt be róla a Reuters alapján az Infostart.

Michael O’Leary, a fapados légitársaság vezérigazgatója a Reutersnek adott interjújában elmondta, hogy az üzleti év nyeresége várhatóan enyhén elmarad a tavalyi szinttől, de még így is "nagyon erős" eredményre számítanak.

A vezérigazgató szerint a szeptemberrel záruló negyedévben az árak éves szinten 5 és 9 százalék közötti mértékben csökkentek a desztinációk függvényében, ami jelentős javulást mutat a júniusban véget ért negyedévhez képest, amikor az átlagos jegyárak 15 százalékkal estek vissza.

O'Leary úgy véli, az elmúlt hetekben már elkezdtek normalizálódni az árak, és ez a folyamat akár novemberig is eltarthat.

A nyári időszakban a légitársaságnak komoly árengedményekre volt szüksége, hogy elérje céljait, mivel alapelv, hogy a járatokon nem lehet üres ülés. Ennek ellenére júliusban 94 százalékos járatkihasználtságot értek el, augusztusra pedig sikerült ezt 96 százalékra növelni.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jelentésből kiderült egy konkrét adat is: a március végén záruló pénzügyi évre vonatkozóan 198-200 millió utasra számítanak. Ekkor derül majd ki, hogy a "kissé elmaradó, de nagyon erős" nyereség mekkora eltérést mutat majd a tavalyi 1,917 milliárd eurós eredményhez képest.

A terv megvalósításához azonban elengedhetetlen, hogy a Ryanair kizárólagos repülőgép-szállítója, a Boeing a továbbiakban is tartsa magát a szerződésben vállalt kötelezettségeihez.

Címkék:
utazás, ryanair, légitársaság, drágulás, fapados járat,