Komoly változások jönnek a tömegközlekedésben az árvíz miatt: sok vonalon lesznek lezárások

Pénzcentrum2024. szeptember 18. 10:32

Budapest felkészült az árhullám tetőzésére, ugyanakkor több fontos budapesti közlekedési vonalon is lezárásokra kell számítani – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

Összesen 43 árvízi kaput zártak le a gátakon dolgozó kollégák, mintegy 1700 méter hosszan, 6 ezer köbméter agyag felhasználásával készül az ideiglenes gát. A Margitszigeten naponta 1500 köbméter homokot és 150 ezer zsákot használunk, a keletkező szennyvizet idáig 30 szivattyú bevetésével kezeltük.

Szakembereink holnapra elkészülnek a földgáttal a Rómain, épül a mobilgát a Dagálynál, homokzsákokkal védjük a Margitszigetet, biztosítjuk az ívóvízellátást mindenkinek, stabil a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a városban, a közlekedésben számos, gyakran kényelmetlen, de szükségszerű változás szolgálja a budapestiek biztonságát és az árvízi védekezést.

– mondta el Karácsony Gergely, főpolgármester.

Ma reggel a BKV megkezdi a homokzsákok felhalmozását a Batthyány téri metróállomásnál, így is lehet olyan helyzet, amikor a metrónak ezt az állomást ki kell majd hagynia. Mától lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV a Batthyány tér helyett csak a Margit híd budai hídfőjéig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig jár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Budapest Közút Zrt. felkészült a Clark Ádám téri gyalogos és kerékpáros aluljáró lezárására, és csütörtöktől le kell zárnunk a Margitsziget Árpád híd felöli bejáróját is. A mai napon a Belügyminisztériumban kezdődik az operatív törzs ülése. Ott arról tudok beszámolni a kormány képviselőinek, hogy Budapest megtette és ezután is teszi a dolgát higgadtan, szakszerűen.

Címkék:
utazás, közlekedés, Budapest, árvíz, magyarok, főpolgármester, árvízvédelem,