Itt a friss lista: rengeteg hazai utat tett járhatatlanná az árvíz, erre lehetetlen közlekedni

Pénzcentrum2024. szeptember 18. 12:01

A Duna magas vízállása miatt több útszakaszt is lezártak, köztük kerékpárutakat és a révátkelőkhöz, valamint kompokhoz vezető utakat – derül ki az Útinform friss tájékoztatásából.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri híd, valamint a határátkelőhely is lezárásra került a Duna magas vízállása miatt. Emiatt a teljes közúti forgalom elterelésre került, és a Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autópályát, míg Komárom-Esztergom vármegyében a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják a közlekedők.

Pest megyében szintén több útszakaszt lezártak, így a 11-es főút Leányfalu átkelési szakaszát a 27-es és a 28-as kilométer között, illetve Dömösnél a 46-os és 49-es kilométer között. Pilismarót térségében árvízvédelmi munkák zajlanak a 11-es főúton, ahol az 51-es és 53-as kilométer közötti szakaszon csak a fél útpálya járható. Továbbá lezárták a Tahitótfalu-Kisoroszi közötti útszakaszt is, a 1113-as jelű úton, a 13-as és 15-ös kilométerek között. A Duna menti kerékpárutak is nagyrészt járhatatlanok, beleértve a Vác-Sződliget közötti szakaszt az 1-es és 5-ös kilométerek között, valamint a Budapest-Szentendre EV6 kerékpárút egy részét Szentendre közelében, és a Megyeri-híd alatti szakaszt.

A kompokhoz vezető utak közül lezárták a Dunakeszi-Horányi, a Szentendre-Szigetmonostori, a Szigetmonostor-Határcsárdai, valamint a Leányfalu-Pócsmegyeri kompútvonalakat. Szintén nem járható a Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető út. Pest vármegyében az Ipolydamásd országhatárhoz vezető út egy 500 méteres szakaszát is lezárták árvízi védekezés miatt, így a Helemba határátkelőhely nem használható.

Komárom-Esztergom megyében a 10-es főút Süttő és Neszmély közötti szakaszát zárták le a 62-es és 67-es kilométerek között, míg a 11-es főutat Esztergom nyugati határában a 67-es és 72-es kilométerek között zárták le, ahol ideiglenes gát épül. A kerülőutat a 111-es főúton keresztül lehet megközelíteni. Esztergom déli határában, a 111-es főúton jelenleg nincs korlátozás, de az esti órákban várhatóan itt is útlezárásokra kerülhet sor. Nem járható az Esztergom-országhatárhoz vezető út a Mária Valéria híd környékén, valamint Dunaalmáson lezárták a hajóállomáshoz és a vasútállomáshoz vezető utakat. Neszmélynél és Párkánynál szintén nem használható a komphoz vezető út.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapfotó: Beliczay László, MTI/MTVA 
 

Címkék:
közlekedés, autó, Budapest, lezárás, forgalom, korlátozás, pest megye,