Figyelmeztet a rendőrség: ezt semmiképp se csinálják a magyarok, ha áradó folyó mellett vannak

Pénzcentrum2024. szeptember 18. 17:25

Arra kérünk mindenkit, hogy az árvízi védekezésben dolgozókat ne akadályozzák bámészkodással, fotózkodással. Ezzel nemcsak hátráltatják a munkát, hanem saját testi épségüket is veszélyeztethetik - hívta fel rá a figyelmet a rendőrség a police.hu-n.

A szakemberek és az önkéntesek megfeszítve dolgoznak a védekezésben, ezért a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy segítsék a munkájukat azzal, hogy ne kelljen nézelődő embereket kerülgetniük.

A vízügyi szakemberek szerint a töltések állapota napról napra változik a rájuk nehezedő víznyomástól. Vigyázzunk együtt az állagukra! Járművel és gyalogosan egyaránt tilos azokat megközelíteni! Az áradó folyó veszélyes, könnyen elsodorhat bárkit

– figyelmeztette a lakosságot a rendőrség.

Az elkövetkező időszak válságos napokat hoz az erdei állatoknak is. A folyó elárasztja az élőhelyeket, ezért különösen fontos, hogy a szárazföldet kereső, menekülő vadak nyugalma és a saját biztonságuk érdekében kerüljék a gátak, erdők környékét, lehetőség szerint kutyájukat se arra sétáltassák. Túlélésüket azzal segíthetjük, ha minél kevésbé zavarjuk jelenlétünkkel az erdészek, vadgazdálkodási szakemberek mentési tevékenységét – ecsetelte a rendvédelmi szerv.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A lezárt területekre tilos bemenni és parkolni, mert ott vagy víz van, vagy hamarosan lehet. Ne hajtsanak át elárasztott úton, mert már a bokáig érő víz is elsodorhat egy embert vagy károkat okozhat az autóban. Ráadásul a víz alatt egyéb veszélyes tárgyak lehetnek, akár elmozdult csatornafedél is. Az elöntött területeken a fák gyökerei meglazulhatnak, és akár egy szellő is könnyen kidöntheti azokat.

Címkék:
rendőrség, biztonság, turizmus, árvíz, áradás, katasztrófavédelem, lakosság, árvízvédelem,