Veszélyben az ártéri Meki: homokzsákokkal bástyázták körbe, átmenetileg bezárnak

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 16:08

Átmenetileg bezár az egykori a váci Diadal téren álló McDonald’s, ahol már az ott dolgozók felépítették homokzsákokból álló falat az étterem védelme érdekében, tette közzé Makrai Zsolt Földváry téri lokálpatrióta a közösségi oldalán - írja a VÁC.hu. Matkovich Ilona polgármester Vác egész területén másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el.

Az árvízvédelemben résztvevők számára itthon egyre több a feladat, a vízügy a partnerszervezetekkel együttműködve 24 órában folytatja az előkészületeket és szakmailag támogatja a településeket is - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság, ahogy arról lapunk korábban beszámolt. A legfrissebb előrejelzés alapján a Duna a magyarországi szakaszon a harmadfokú árvédelmi szintet meghaladóan tetőzik a legtöbb helyen, a Lajtán a valaha mért legmagasabb vízállást, a Murán pedig az első fok szintjét megközelítő tetőzésekre számítanak.

Budapesten várhatóan kedd este lép ki az alsó rakpartra a víz, a tetőzés a fővárosban - a jelenlegi adatok szerint - szombaton valószínű. A Rábán Árpásig fokozat alatti, Győrben a harmadfok szintje feletti tetőzésre lehet számítani - írták.

Vácon jelenleg is másodfokú készültség van érvényben. Az árvízvédelmi intézkedések részeként a Diadal téri Mekit is körberakták homokzsákokkal.

Alsóvárosban ismert, hogy a Duna jelentősebb árvízeinél a Diadal tér és a Budapesti főút egy-egy része vízben áll. A korábbi tanpálya közelében is így volt korábban, ahol ma már a McDonald’s áll. A cég megbízottjai ma is építették a homokzsákfalat, ezzel párhuzamosan a gyorsétterem bizonytalan ideig zárva lesz

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- írta posztjában Makrai Zsolt - Földváry téri lokálpatrióta.

Loading...

Címkék:
utazás, étterem, duna, árvíz, meki, gyorsétterem, előrejelzés, mcdonalds, készültség, 2024,