Itt a víz: már több utat lezártak a Duna áradása miatt, ezeken a területeken kerülni kell

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 07:32

A Duna áradása miatt közlekedési korlátozásokat vezettek be Komárom-Esztergom, Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyékben is. Az árvíz miatt több utat és kerékpárutat lezártak, így az autósoknak és kerékpárosoknak kerülőutakat kell használniuk. Az alábbiakban összefoglaljuk a lezárások részleteit és az érintett területeket.

A Duna áradása miatt több utat is lezárták Komárom-Esztergom vármegyében az Útinform tájékoztatása szerint

  • az Esztergom-országhatár (11326-os jelű) összekötő utat az 1-es km közelében, az esztergomi Mária Valéria híd közelében,
  • a Dunaalmás hajóállomáshoz vezető (11342-es jelű) bekötőutat, illetve valamint Dunaalmás vasútállomáshoz vezető (11343-as jelű) utat is lezárták Dunaalmás belterületén.

Ezen felül a 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek. Az 53-as és az 54-es km között csak a fél útpálya járható.

Pest vármegyében pedig két kerékpárutat is lezártak szintén a Duna áradása miatt:

  • a Vác-Sződliget (97793-as jelű) kerékpárutat az 1-es és az 5-ös km között,
  • valamint Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 (97812-es jelű) kerékpárutat a 2-es és a 3-as km között.

A Duna magas vízállása miatt a lezárták a Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőt is. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják kerülőútként.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Krizsán Csaba/MTI Fotószerkesztőség

Címkék:
duna, árvíz, lezárás, győr, esztergom, útinform hírek, komárom,