Ez kemény lesz: az árvíz miatt 6-8 napos elszigeteltségre készül egy magyar település

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 09:31

A súlyos árvízhelyzet miatt 6-8 napos elszigeteltségre készül Kisoroszi - írja a hirado.hu.

Kisoroszi rekordközeli árvízi szintre készül, amely akár elérheti a 2013-as 890 centiméteres magasságot is. Ennek megfelelően elrendelték a harmadfokú védekezési fokozatot, és a polgármester tájékoztatása szerint felkészítették a lakosságot arra, hogy a település várhatóan 6-8 napig el lesz zárva a külvilágtól.

Ez a legnagyobb probléma jelenleg, hogy Kisoroszi teljesen elszigetelődhet, és ennek megfelelően kell megoldanunk az ellátási kérdéseket

– mondta a Híradónak Molnár Csaba polgármester.

Az elzárásra való felkészülés érdekében az önkormányzat biztosítja, hogy az alapvetőélelmiszer-ellátás zavartalan legyen, emellett orvosi és tűzoltói ügyeleteket is fenntartanak. A legrosszabb esetben nagy teljesítményű motorcsónakokkal kell éjszakai vészhelyzetben átszállítani a folyón az embereket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az árvízvédelmi feladatokat a településre delegált vízügyi szakemberek és speciális mentőosztag is segíti. Molnár Csaba szerint egyelőre van elegendő emberi és anyagi erőforrás, de folyamatosan felülvizsgálják a helyzetet.

A polgármester hangsúlyozta, hogy akiknek el kell hagyniuk otthonukat, számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Címkék:
önkormányzat, árvíz, áradás, polgármester, önkormányzatok, készültség, árvízvédelem,